به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج،از زمان پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تاکنون دولتهای زیادی با اهداف و سلیقههای متفاوت روی کار آمدهاند که هر یک مدیران کل و وزرایی را منصوب و مسئولیتهایی را به آنان محول کردند. هر یک از این دولتها شعاری را در رأس امور خود قرار دادند و اقدامات خود را نیز بر پایه آن آغاز کردند.
تاکنون حداقل عمر هر دولت ۴ و حداکثر ۸ سال بوده که هر یک از روسای جمهور طی این مدت فرصت داشتند طرحها و ایدههای خود را بیان، عملی و اجرایی کنند و درصدد رفع مشکلات مردم برآیند. محمدعلی رجایی یکی از روسای جمهور انقلابی بود که پس از عزل بنیصدر از مقام ریاستجمهوری، با به دست آوردن ۸۸ درصد آرای مردم رئیسجمهور ایران شد.
رجایی ۲۸ روز پس از آغاز ریاستجمهوری، بر اثر انفجار در دفتر نخستوزیری به همراه نخستوزیرش محمدجواد باهنر به شهادت رسید و کوتاهترین دوره ریاست جمهوری در ایران را به خود اختصاص داد و پسازآن افراد دیگری در این جایگاه حساس قرار گرفتند و اقدامات زیادی در هر یک از این دولتها صورت گرفت که نقش برخی از آنها هنوز هم در اذهان مردم هست و فراموش نمیشود.
چرخه ریاست دولت چرخید و چرخید تا به آیتالله رئیسی رسید. پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، حجم عظیم بدهیهای دولت قبل، یکی از مشکلات بزرگی بود که رئیسجمهور با آن مواجه شد زیرا دولت تدبیر و امید به علت ناتوانی در فروش نفت و در پی آن کاهش شدید درآمدهای نفتی، در راستای جبران کسری بودجه به قرض کردن روی آورد و بیشازحد مجاز اقدام به انتشار اوراق بدهی کرد.
قرض گرفتن ارقام سنگین از بانک مرکزی و عدم پرداخت تعهداتش به پیمانکاران، شرکتها و تأمین اجتماعی یکی دیگر از مواردی بود که دولت مردمی آیتالله رئیسی با آن روبهرو بود و از همان روزهای آغازین خدمت، درصدد تسویه بدهیهای دولت قبل برآمد و نزدیک به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان از این بدهیها را تسویه کرد.
این اعداد و ارقام در حالی صرف بدهیهای دولت تدبیر و امید شد که درآمد حاصل از افزایش دو برابری صادرات نفت میتوانست صرف بهبود معیشت مردم شود. همزمان با جبران مشکلات گذشته، اقدامات گستردهای در زمینههای مختلف درمانی، خدماتی، آموزشی، فرهنگی، صنعتی و … در کشور و البرز از سوی دولت صورت گرفت که شنیدن برخی از آنان خالی از لطف نیست.
پایان دادن به بیماری منحوس کرونا زمانی که بسیاری از مردم کشور را بر اثر این بیماری از دست دادیم، گره نزدن برجام به اقتصاد کشور، وصول حق آبه ایران از افغانستان، فعالسازی و احیای کارخانجات و ایجاد اشتغال برای کارگران، ۹ برابر کردن یارانهها، افشا و معرفی ابربدهکاران بانکی، عملیاتی کردن رتبهبندی معلمان پس از ۴۰ سال و چند برابر کردن بودجه مناطق محروم برخی از اقدامات دولت سیزدهم است.
از دیگر اقدامات و خدمات آیتالله رئیسی طی حدود سه سال ریاست جمهوری میتوان به جلوگیری از قاچاق هزاران تن آرد و روغن یارانهای، ساماندهی انبارهای متروکه کالاها، فعال کردن صنعت فضایی و پرتاب ماهوارهها یکی پس از دیگری، عضویت ایران در شانگهای چین، فعال کردن کریدور شمال به جنوب، افزایش ۵۰ درصدی کف حقوق بازنشستگان و پرداخت وامهای ناباروری و فرزندآوری اشاره کرد.
اقدامات دولت مردمی سیزدهم در قالب یک گزارش و متن کوتاه نمیگنجد، ممکن است برخی افراد تا به امروز همه این اقدامات را یکجا نشنیده و ندیده باشند، حتی اثرات برخی از این اقدامات مانند اعطای وام به شرکتهای دانشبنیان، سه برابر شدن نرخ خرید گندم از کشاورزان، رفع مشکل نهادههای دامی، راهاندازی سامانه صدور مجوزها و حذف امضاهای طلایی و … ممکن است در سالهای آینده نمایان شود.
گوشهای از اقدامات دولت سیزدهم در استان البرز
در حوزه عمرانی، احداث پل B1 با ارتفاع ۱۳۰ متر که بلندترین پل خاورمیانه و به لحاظ مهندسی پیچیدهترین پل کشور محسوب میشود از سال ۹۵ آغاز شده بود که در دولت سیزدهم شتاب خوبی گرفت. تسریع در تکمیل آزادراه شمالی کرج به طول ۱۸ کیلومتر که از سال ۱۳۹۵ در حال احداث بود، یکی دیگر از اقدامات ارزنده دولت سیزدهم در طول مدت خدمت خود به مردم است.
افتتاح حدود ۶ کیلومتر از متروی کرج که سالها بلاتکلیف مانده و تکمیل نشده بود نیز یکی دیگر از اقدامات مهمی بود که در این دولت صورت گرفت. در حوزه اقتصادی نیز اتفاقات خوبی رقم خورده که از جمله آنها میتوان به کسب رتبه اول کشور در پرداخت تسهیلات رونق تولید، اعلام موجودی کالا، کارگروه ستاد تسهیل و احیای واحدهای راکد توسط البرز اشاره کرد.
در حوزه سلامت ۱۶ دستگاه رادیوتراپیکه در سال ۱۳۹۸ توسط وزارت بهداشت خریداری و میان دانشگاههای علوم پزشکی توزیع شده اما مورد بهرهبرداری قرار نگرفته بودند، با پیگیریهای لازم در دانشگاهها نصب شدند؛ این موضوع از اتلاف حدود ۴۵ میلیون یورو از بیتالمال به نفع مردم جلوگیری میکند.
در راستای سیاستهای دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان، تسهیلات ویژه و خدمات رایگانی نیز برای شهروندان مبتلا به بیماریهای خاص در نظر گرفته شد. پروژه ساختمان جدید دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز بهعنوان بزرگترین پروژه خیرساز و برترین دانشکدههای کشور نیز یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم است که نمیتوان از آن یاد نکرد.
بیمارستان سیدالشهدا (ع) کرج با تزریق اعتبار از محل سفر رئیسجمهور به استان البرز، از رکود خارج شد و اکنون نیز در حال تکمیل است. بیمارستان دولتی فردیس نیز در زمینی به مساحت ۱۷ هزار مترمربع در حالی به بهرهبرداری رسید که مردم این شهرستان ۱۲ سال، حتی از یک تخت بیمارستانی نیز محروم بودند.
اقدامات یکساله دولت سیزدهم با ۴۰ سال گذشته برابری میکند
در راستای سفر وزیر نیرو نیز مصوبات خوبی در زمینههای مختلف مطرح و اجرا شد که شاید اطلاعرسانی در این مورد، خالی از لطف نباشد. افتتاح تصفیهخانه شماره دو و احداث تصفیهخانه شماره ۳ کرج و افزایش سهمیه آب استان از اقدامات و مصوبات سفر وزیر نیرو به استان البرز در این دولت صورت گرفت.
نسبت به رفع مشکلات ۱۳۰روستای استان که دچار تنش آبی و ۲۰ روستا که با مشکل شبکهای مواجه بودند طی انعقاد تفاهمنامهای با قرارگاه محرومیتزدایی سپاه امام حسن مجتبی (ع) اقدام شد. افتتاح پست برق ۴۰۰ کیلوولت منطقه باغستان که برای اولین بار در البرز و با حضور وزیر نیرو صورت گرفت نیز یکی از مهمترین اتفاقاتی بود که در این دولت رقم خورد و بنا شد دو پست ۴۰۰ کیلوولت در کمالشهر و اشتهارد و یک پست ۲۳۰کیلوولت نیز در نظرآباد تأسیس شود.
اقدامات لازم در خصوص سبز شدن استان البرز و اختصاص یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای گازرسانی به روستاهای استان بهخصوص در مناطق صعبالعبور که به گفته مسئولان مربوطه اقدامات یکساله دولت با ۴۰ سال گذشته برابری میکند، نشان از کار جهادی دولت سیزدهم در راستای افزایش رضایتمندی مردم دارد.
اتصال روستاهای دارای بیش از ۲۰ خانوار به اینترنت پرسرعت و نیز اجرای کامل شبکه ملی اطلاعات نیز یکی از اهداف وزارت ارتباطات در دولت مردمی آیتالله رئیسی بود که میزان پیشرفت این شبکه در ابتدای تشکیل دولت ۳۰ درصد بود اما به ۵۷ درصد رسید و قرار بود تا پایان دولت، بهصورت کامل در کشور اجرایی شود.
با توجه به کمبود سرانههای آموزشی در استانهای کشور بهخصوص البرز، ۷۸ پروژه در قالب ۷۰۰ کلاس درس در این دولت تحویل آموزشوپرورش شد و پس از شهادت آیتالله رئیسی ۳۴ پروژه با ۳۷۸ کلاس درس در حال احداث بود. طی پنج سال منتهی به سال ۱۴۰۰، بهصورت میانگین باید سالانه ۱۰ پروژه آموزشی، پرورشی و ورزشی تقدیم آموزشوپرورش استان میشد.
این در حالی است که طی دو سال آخر ریاست جمهوری شهید رئیسی، بیش از ۷۰ پروژه، یعنی سالانه بیش از ۳۵ فضای آموزشی، تحویل آموزشوپرورش استان البرز شده و شاهد افزایش سه برابری تحویل این پروژهها هستیم. به ثمر رسیدن دهها پروژه متوقف مانده طی این سالها از دیگر اتفاقاتی بود که طی این مدت در استان البرز رقم خورد.
برخی پروژههای دولتی و خیری که حدود ۱۰ سال از آغاز آنها میگذشت اما به سرانجام نرسیده بودند، در این دولت به بهرهبرداری رسیدند و پس از شهادت رئیس دولت سیزدهم، هیچ پروژه آموزشی بلاتکلیف و رها شدهای در استان البرز نداشتیم و همه فضاهای مربوطه یا تکمیل و تحویل آموزشوپرورش شده یا اقدامات لازم برای تحویل آنها در حال انجام بود.
اقدامات جهادی آیتالله رئیسی مسئولیت رئیسجمهور آینده را سنگینتر کرده و انتظارات مردم از دولت را بالا برده است، امروز ملت به این باور رسیدهاند که میتوان از همه اتفاقات مملکت خبردار بود و از برخی موارد اظهار بیاطلاعی نکرد، رئیسی ثابت کرد میتوان امروز مسکو بود و فردا کرج، میتوان در مناطق زلزلهزده حاضر شد و از نزدیک ناظر خدمترسانیها بود.
شهید رئیسی ثابت کرد خستگی معنایی ندارد، او حتی خستگی را نیز خسته کرد، افسوس که عمر این دولت پرتلاش اجازه تکمیل پروژههای نیمهتمام را نداد اما هنوز هم یاد و خاطره خدمات این دولت در هر جای این خطه پهناور لبخند رضایت را بر لبان مردم مینشاند و اشک حسرتی گونههای آنان را نوازش میکند.
گزارش: صدیقه صباغیان
انتهای پیام/.
بدون نظر!