به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد صادقی امروز در نشست خبری محورهای همایش بزرگ شوراهای استان تهران اظهار کرد: در این همایش، جامعه شورایی استان تهران برای نخستینبار گرد هم میآیند تا برنامههایی در شأن مردم مطرح و اجرا کنند.
وی با بیان اینکه افزایش تعامل دولت و شوراها یکی دیگر از محورها و اهداف این همایش است، ادامه داد: در فصل هفتم قانون اساسی از شوراها بهعنوان یکی از ارکان اصلی کشور نام برده شده و تصدیگری در حوزههای مختلف بر عهده شوراها قرار گرفته است.
صادقی با اشاره به اینکه تعامل بین اعضای شوراها و دولتمردان میتواند در حل مسائل نظاممند مؤثر باشد، تصریح کرد: از ۱۹۲۳ نفر عضو شورا در استان تهران، ۱۶۶۳ نفر عضو شورای روستا و ۲۶۰ نفر عضو شورای شهر هستند. همچنین از میان ۴۷ شهر استان تهران، ۷ شهر فاقد شورای فعالاند.
وی ادامه داد: دو شهر به دلیل برخی تخلفات منحل شدهاند و از میان ۴۹۰ روستا نیز ۶ روستا فاقد شورا هستند. البته در برخی روستاها و شهرها، استقبالی برای عضویت در شوراها وجود ندارد و نظارت ناکارآمد نیز به عدم تشکیل شورا در این مناطق منجر شده است.
صادقی با بیان اینکه مشارکت بانوان در شوراهای شهر و روستا معنادار است، گفت: از میان ۲۶۰ عضو شورای شهر استان تهران، ۲۳ نفر را بانوان تشکیل میدهند. در روستاها نیز ۴۶۵ نفر از ۱۶۶۳ عضو، زن هستند که این آمار نشاندهنده مشارکت بالای زنان و تمایل آنان به توسعه حکمرانی محلی بهویژه در مناطق کمتر توسعهیافته است.
به گفته وی، ۲۵ درصد اعضای شوراهای شهر و روستا را بانوان و ۷۵ درصد را آقایان تشکیل میدهند. همچنین ۶۳ درصد اعضای شوراهای این دوره برای نخستینبار، ۲۱ درصد برای دومینبار، ۱۲ درصد برای سومینبار، ۷ درصد برای چهارمینبار و تنها یک درصد برای چندمینبار در شوراها حضور دارند. این آمار نشان میدهد که تمایل جامعه به ورود چهرههای جدید به شوراها قابل توجه است.
رئیس شورای اسلامی استان تهران تصریح کرد: در این دوره از شوراها تاکنون ۲۱ نفر از مجموع ۱۹۲۳ عضو سلب عضویت شدهاند. در مجموع ۸۵ مورد دستگیری داشتهایم که منجر به صدور ۲۱ حکم سلب عضویت شده است. میتوان گفت ۱.۱ درصد سلب عضویتها ناشی از احکام قضایی بوده که بیشترین تخلفات در حوزه تغییر کاربری اراضی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه فساد گستردهای در شوراها وجود ندارد، هرچند هیچگونه تخلفی در شوراها قابل پذیرش نیست، اظهار کرد: تاکنون ۲۶ هزار و ۵۰۰ مصوبه در شوراهای شهرها و روستاها داشتهایم که از این تعداد، هزار و ۵۹۰ مصوبه در هیئت تطبیق تأیید و پنج هزار و ۶۰۰ مصوبه رد شدهاند.
بر اساس این گزارش، رئیس شورای اسلامی استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شفافیت یکی از پایههای اعتماد عمومی به شوراهاست و برای تقویت آن باید اقداماتی صورت گیرد، اظهار کرد: در این راستا بهدنبال ایجاد سامانهای برای انتشار مصوبات و تصمیمات شوراها هستیم تا شهروندان به تمامی مصوبات و بودجههای تخصیصی دسترسی داشته باشند.
وی افزود: در برخی شهرها، مانند مدیریت شهری تهران، سامانه شفافیت وجود دارد؛ اما تصور ما این است که بودجه بخشهای مختلف، بهویژه در شهرهای اطراف تهران و حتی برخی روستاها که درآمدهای هنگفتی دارند—و درآمد برخی از آنها حتی از شهرهای با جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر بیشتر است—باید بهصورت برخط و بهروزرسانیشده در معرض دید مردم قرار گیرد.
صادقی همچنین اظهار کرد: یکی از اقداماتی که جای آن خالی بود، راهاندازی سامانه ثبت و رسیدگی به شکایات مردمی بود. با تلاشهای انجامشده در شورای اسلامی استان تهران، این سامانه در دستور کار قرار گرفت و اکنون آماده بهرهبرداری است.
وی همچنین با بیان اینکه مشارکت مردم در تصمیمگیریها میتواند به کارآمدی شوراها منجر شود، گفت: ما تجربه خوبی در برنامههایی همچون شورایاریها داشتیم که متأسفانه منحل شد و کسی برای حل مشکلات آن اقدامی نکرد. اما اگر از ظرفیت جلب مشارکت مردمی در اجرای برنامهها استفاده نکنیم، نمیتوانیم شورایی موفق داشته باشیم.
صادقی خاطرنشان کرد: تاکنون سیستمی برای امتیازدهی به اعضای شوراها توسط مردم یا شوراهای بالادستی وجود نداشته است و تنها شاخصهای کمی ارزیابی توسط فرمانداریها اعمال شدهاند. این در حالی است که جای چنین سیستمی خالی است، اما تلاش داریم آن را در شورای استان تهران محقق کنیم.
رئیس شورای اسلامی استان تهران در ادامه با اشاره به اینکه مردم پذیرفتهاند که بسیاری از وظایف به حکومتهای محلی مربوط میشود و تصدیگری دولتها باید کاهش یابد، اظهار کرد: تعامل بین شورای اسلامی شهر و روستا با دولت و حاکمیت باید شفاف و بر اساس تقسیم صحیح وظایف و اختیارات باشد.
وی افزود: برخی طرحهای محلی نیازمند حمایت اجرایی و مالی دولت هستند و بسیاری از پروژهها بهدلیل نبود این حمایتها بر زمین ماندهاند. این در حالی است که دولتها میتوانند اجرای این طرحها را به شوراها و دهیاریها واگذار کنند تا به سرانجام برسند.
صادقی در ادامه این نشست درباره فرونشست زمین در تهران نیز گفت: این پدیده یکی از چالشهای بزرگ استان تهران است که بهصورت ناگهانی رخ نداده است. بحران زمانی است که بهطور غیرمنتظره اتفاق بیفتد، اما موضوع فرونشست به دلیل خشکسالی مداوم، استفاده بیرویه از آب چاهها و خالی شدن بستر زمین از آب طی سالیان، بهتدریج رخ داده و اکنون به یک فاجعه تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه باید سریعتر به داد استان تهران، بهویژه مناطق جنوب غرب و جنوب شرق آن رسید، ادامه داد: علاوه بر اقداماتی که در زمینه مدیریت مصرف آب صورت میگیرد، فرهنگسازی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. طرحی در خصوص فرونشست در شورای عالی استانها به تصویب رسیده و به مجلس شورای اسلامی ارسال شده که امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسد.
انتهای پیام/
بدون نظر!