به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حمیدرضا نامداری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز امروز در گفتوگوی تلفنی با برنامه رادیویی البرز من سلام گفت: استان البرز به دلیل محدودیتهای زیربنایی طی سالهای گذشته با چالشهایی مواجه بوده که به همت همکاران، مساعدت استاندار و نمایندگان مجلس و اقدامات شرکت آبفا، بسیاری از مشکلات اساسی در حوزه تامین و توزیع آب و فاضلاب برطرف شده یا در حال رفع شدن است.
وی مطرح کرد: در سالهای گذشته، یکی از مشکلات اساسی ما محدودیت ظرفیت آبگیری و تصفیه آب برای منابع آبهای سطحی در استان بود که از تابستان سال گذشته، شاهد رشد چشمگیر حدود ۵۰ درصدی ظرفیت آبگیری از آبهای سطحی بودهایم. اکنون ظرفیت تصفیه آب از تخصیص منابع آبی استان بیشتر است. طی یک تا دو ماه آینده، تصفیهخانه شماره سه کرج با ظرفیت ۷۷۰ لیتر بر ثانیه به طور کامل وارد مدار بهرهبرداری خواهد شد.
نامداری خاطرنشان کرد: تصفیهخانه مهستان نیز با ظرفیت یک هزار و ۵۰ لیتر بر ثانیه، پس از تکمیل خط زیاران به بیلقان، وارد مدار بهرهبرداری خواهد شد. علاوه بر این، اقداماتی در تصفیهخانههای شماره یک و دو انجام شده که ظرفیت آبگیری آنها را به مراتب افزایش داده و همچنین، با حفر، تجهیز و مهندسی مجدد بیش از ۳۰۰ حلقه چاه در سطح استان، ظرفیتی بالغ بر ۴ هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه به منابع تامین آب استان افزوده شده است.
عبور از سال ۱۴۰۳ با کمترین تنش آبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز بیان کرد: در کنار این اقدامات در حوزه توزیع نیز فعالیتهای چشمگیری در زمینه اصلاح و بازسازی شبکهها، متعادلسازی هیدرولیکی شبکه،و مدیریت منابع و تاسیسات توزیع صورت گرفته است. این اقدامات شامل نصب بیش از ۸۶ دستگاه فشارشکن، فشارسنج و سیستمهای کنترل آنلاین کیفی در شبکه توزیع و همچنین راهاندازی مرکز پایش و کنترل برخط و آنلاین تاسیسات آب و فاضلاب میشود.
وی با اشاره به اینکه نتایج این تلاشها در تابستان سال گذشته مشهود بود، اذعان کرد: با وجود محدودیتهای بیشتر در استفاده از منابع و قطعی برق در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل از آن، توانستیم با کمترین تنش از پیک مصرف عبور کنیم. امسال پنجمین سال متوالی خشکسالی را تجربه میکنیم که این موضوع تاثیر قابل توجهی بر تولید برق و ارائه خدمات به شهروندان در حوزه آب دارد. امسال به دلیل رشد مصرف و مواردی که ذکر شد، با قطعی برق روبرو هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز با بیان اینکه با این حال، تا به امروز توانستهایم شرایط را در سطح استان پایدار نگه داریم، اظهار کرد: امیدواریم با تلاش همکاران ما در شرکت آب و فاضلاب استان البرز و همکاری و همراهی مردم که نقش بسیار موثری در کاهش مصرف مازاد و بهینهسازی مصرف دارند بتوانیم این شرایط را با موفقیت پشت سر بگذاریم. ۷۰ درصد از منابع تامین آب ما از آبهای زیرزمینی و چاههاست و تمام این چاهها با برق کار میکنند.
افزایش تابآوری تاسیسات آبی
نامداری با اشاره به اینکه بنابراین قطعی برق میتواند به طور قطع در روند خدماترسانی ما اختلال ایجاد کند، تصریح کرد: در طول دو تا سه سال گذشته، ۱۴ مخزن ذخیره آب وارد مدار بهرهبرداری شدهاند و ۶ مخزن دیگر نیز در حال ساخت هستند که تا قبل از اوج مصرف امسال به بهرهبرداری خواهند رسید. این اقدام موجب افزایش تابآوری تاسیسات ما در ارائه خدمات میشود و قطعا تاثیرات مثبتی خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به شرایط موجود در سطح کشور، ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا بتوانیم خدمات پایدار و مناسبی را به مردم استان ارائه دهیم. شرکت آب و فاضلاب در مناطقی که تاسیسات فاضلاب دارد، مسئول جمعآوری و دفع آن است. در مناطقی که هنوز شبکه لولهگذاری برای جمعآوری فاضلاب احداث نشده و تصفیهخانه وجود ندارد، دفع فاضلاب بر عهده خود مشترکان وجمعآوری فاضلاب در سطح شهر در این مناطق، مربوط به شهرداری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز گفت: در منطقه زعفرانیه که بیشتر شامل باغویلاهاست و هنوز تحویل شرکت آب و فاضلاب نشده، ما عملاً نمیتوانیم اظهار نظری در مورد وضعیت آب و فاضلاب آن منطقه داشته باشیم. طبق قانون، وظیفه داریم تمام تاسیسات آبرسانی خصوصی در سطح استان را تحویل بگیریم و این موضوع را بارها اعلام کردهایم. مجدداً اعلام میکنم که ساکنان طبق قانون باید تاسیسات خود را تحویل دهند و مشترک شرکت آب و فاضلاب شوند.
هشدار درباره انشعابات غیرمجاز در روستاهای البرز
نامداری اضافه کرد: در غیر این صورت، این افراد باید از طریق مراجع قضایی و قانونی پیگیر امور خود شوند. ما آمادگی خود را به تمامی مراجع قانونی و حاکمیتی اعلام کردهایم و حتی اخطاریههای لازم برای تمامی دهیاران و مجموعههای آبرسانی خصوصی ابلاغ شده است. نمونهای از این موارد، مجموعهای در محدوده دهقان ویلا بود که آبرسانی خصوصی زیرمجموعه اوقاف داشت که با ورود دادستان مرکز استان در اواخر سال گذشته، بحث تحویلگیری آن انجام شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مشغول ایجاد تاسیسات شبکه توزیع و حفر سه حلقه چاه در آن منطقه هستیم و قطعا در مناطق دیگر نیز امکان انجام چنین اقداماتی وجود دارد، عنوان کرد: در برخی روستاها مانند سلطانآباد، به دلیل ساختوسازهای غیرمجاز در اطراف روستا و عدم همکاری برخی دهیاران یا افراد وابسته به دهیاری در واگذاری انشعابات غیرمجاز و جلوگیری از این ساختوسازها، مردم اصلی ساکن در محدوده روستا دچار مشکل میشوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان البرز بیان کرد: ما در استان بیش از سه برابر نیاز روستایی آب تولید میکنیم، اما به دلیل انشعابات غیرمجاز و برداشتهای نامتعارف، شرمنده هماستانیهایی هستیم که در محدوده روستاها سکونت دارند. امیدواریم با همکاری مردم در معرفی این انشعابات غیرمجاز به ما و برخورد قاطع ما با حمایت و کمک مجموعه قضایی، بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
نامداری در پایان خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای موثر برای جلوگیری از چالش کمبود فشار آب در طبقات بالایی ساختمانها، نصب مخزن و پمپ مناسب توسط ساکنین است. همچنین، تاسیسات ساختمان باید به گونهای طراحی شود که امکان کنترل و انشعاب مجزا برای هر واحد وجود داشته باشد. در صورت ایجاد تاسیسات مجزا توسط تمامی واحدها، ارائه انشعاب مجزا به مشترکان امکانپذیر میشود و قطعا مشکل افت فشار آب نخواهیم داشت.
انتهای پیام/
بدون نظر!