به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی امروز در حاشیه کنگره جامعه جراحان ایران اظهار کرد: جامعه جراحان ایران در تمام بحرانهایی که کشور تجربه کرده است، چه در دوران جنگ و چه در سایر بحرانها از جمله بحران اخیر در بندرعباس، همواره حضوری فداکارانه و فعال داشته و شایستگی خود را اثبات کرده است. این جامعه، چه از نظر علمی و چه از نظر خدماتی، در بالاترین سطح قرار دارد.
وی افزود: در حال حاضر، بسیاری از کشورهای همسایه و حتی کشورهای دورتر برای درمان به ایران مراجعه میکنند. زمانی، انجام برخی اعمال جراحی در ایران آرزویی دور از دسترس بود، اما بههمت بزرگان، امروز شاهد انجام گسترده انواع جراحیهای پیشرفته و پیوندهایی مانند کلیه و کبد در کشور هستیم؛ و این مایه افتخار ماست.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: برای تداوم این مسیر روبهرشد، ابتدا باید احترام و تکریم جامعه پزشکی حفظ شود. سپس، مشکلات و چالشهایی که موجب مهاجرت یا کنارهگیری برخی جراحان از نظام سلامت میشود، شناسایی و بررسی شود. این مسائل میتواند اقتصادی، معیشتی یا اجتماعی باشد. باید با دیدی باز و بهدور از تنگنظری و حسادت، این مشکلات را آسیبشناسی کرده و راهحلهایی مناسب ارائه دهیم.
وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اینکه کدام رشتههای جراحی با کمترین استقبال از سوی پزشکان مواجهاند؟ بیان کرد: در برخی رشتههای جراحی دشوار مانند جراحی قلب و جراحی عروق، میزان ورودی نیروها به اندازه نیاز کشور نیست. همچنین رشتههایی مانند بیهوشی و طب اورژانس نیز با این معضل مواجه هستند. بنابراین، ضروری است برنامهای جامع تدوین شود و حمایتهای لازم برای پزشکانی که در مناطق محروم خدمت میکنند، بهویژه در زمینه تأمین امکانات اولیه، فراهم شود. اگر چنین حمایتی صورت گیرد، قطعاً علاقهمندی به خدمت در کشور افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام/
بدون نظر!