فرزین خرسندی، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزشوپرورش استان البرز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از کرج عنوان کرد: در سطح استان البرز، ۱۸۷ هنرستان دولتی و غیردولتی فعال هستند که به ۴۹ هزار هنرجو در قالب ۵۹ رشته فنیوحرفهای و کارودانش آموزش ارائه میدهند.
وی گفت: اخیراً در دولت چهاردهم، طرح همنوا با عنایت مقام عالی وزارت و معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش جاری شده است. این طرح اقدام بسیار خوبی در خصوص همکاری وزارت آموزشوپرورش و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور برای آموزش کیفی هنرجویان است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزشوپرورش استان البرز خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمتها، هنرستانهای فنی و حرفهای و کار و دانش در تأمین و خرید تجهیزات با مشکلات جدی مواجه شدهاند. این موضوع موجب شده بهروزرسانی تجهیزات هنرستانها آنطور که باید و شاید انجام نشود.
خرسندی بیان کرد: قراردادی بین آموزشوپرورش و سازمان فنی و حرفهای منعقد شده که بر اساس آن ۶ مرکز فنی و حرفهای در البرز به آموزش هنرجویان اختصاص یافته است. حداقل یک رشته در هر مرکز تحت پوشش این قرارداد قرار دارد و امید است تعداد افزایش یابد و این طرح بهصورت گستردهتری اجرا شود.
وی اظهار کرد: رشتههای فنی و حرفهای و کار و دانش با هدف کوتاه کردن زمان ورود فارغالتحصیلان آموزشوپرورش به بازار کار ایجاد شدهاند اما با توجه به شرایط جامعه و تمایل افراد به ادامه تحصیل در دانشگاه، دانشگاه ملی مهارت تأسیس شده و پذیرای هنرجویان و هنرآموزان است.
۵۰ درصد دانشآموزان در هنرستان تحصیل میکنند
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزشوپرورش استان البرز اذعان کرد: در مراکز سمپاد در هر دبیرستان دخترانه و پسرانه حداقل یک رشته هنرستانی فنی هم راهاندازی شده که هنرجویان این رشتهها از طریق آزمون و فیلتر مشخصی انتخاب میشوند تا در مسیر ارتقای کیفیت آموزشها هم گام برداشته شود.
خرسندی خاطرنشان کرد: بهمنظور بهبود روند آموزش نیاز داریم تعداد هنرستانهای جوار کارخانهها افزایش یابد. با وجود مکاتبات متعدد، تاکنون استقبال قابلتوجهی از این موضوع نشده و یکی از برنامههای ما راهاندازی این هنرستانها و جذب کارآموزان فنی و حرفهای با همکاری اصناف است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزشوپرورش استان البرز اظهار کرد: اگر با اصناف تفاهمنامهای منعقد شود که هنرجویان ما را برای گذراندن دورههای کارورزی یا کارآموزی با رعایت کیفیت آموزش در محیط واقعی کار بپذیرند، میتوان این دورهها را که بین ۱۲۰ تا ۲۴۰ ساعت است، بهدرستی اجرا کرد.
وی با بیان اینکه همچنین با همکاری دانشگاه ملی مهارت، تعادلی بین فارغالتحصیلان مراکز فنی و حرفهای آموزشوپرورش ایجاد شده که امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند، مطرح کرد: ۵۰.۱ درصد از دانشآموزان دوره دوم متوسطه در استان البرز در هنرستانها مشغول به تحصیل هستند.
خرسندی با اشاره به اینکه این رقم در ۱۵ سال اخیر به این سطح رسیده و امکان افزایش آن نیز وجود دارد، خاطرنشان کرد: اکنون هنرجویانی داریم که به دلیل محدودیت ظرفیت، امکان ثبتنام آنها در هنرستانها فراهم نیست که به نظرم توسعه زیرساختها بهمنظور پاسخگویی به نیازها ضروری است.
وی گفت: در صورت داشتن آمار دقیق از تعداد کارگاههای موجود، رشتهها و کارگران و تکنسینهای موردنیاز هر بخش، میتوان برای آموزش نیروی کار برنامهریزی کرد. باید به سمتی برویم که در رشتههایی که فارغالتحصیل بیکار میماند، پذیرش نکنیم اما تاکنون اطلس دقیقی در این زمینه تهیه نشده است.
انتهای پیام/
بدون نظر!