«عبدالمطهر محمدخانی» سخنگوی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره آخرین وضعیت ناوگان اتوبوسرانی اظهار کرد: اوضاع حملونقل عمومی پایتخت اصلاً زیبنده شهروندان نیست؛ به همین دلیل، از سال نخست، مهمترین اولویت ششمین دوره مدیریت شهری، بازآماد و بهروزرسانی این ناوگان، بهویژه در بخش اتوبوسرانی انتخاب شد.
وی با اشاره به اینکه برای خدمترسانی نسبتاً شایسته به شهروندان، دستکم به ۹۰۰۰ دستگاه اتوبوس نیاز است، بیان داشت: سال ۱۴۰۰، زمانی که ششمین دوره مدیریت شهری کار خود را آغاز کرد، تنها حدود ۹۰۰ دستگاه اتوبوس فعال در خیابانها وجود داشت! این در حالی است که اوایل دهه ۹۰، حدود ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس در خیابانهای شهر تردد میکرد.
محمدخانی با یادآوری اینکه رکورد خریداری اتوبوس توسط شهرداری تهران در سال گذشته شکسته شد، ادامه داد: در هیچ دورهای ـ حتی ۱۲ سال مدیریت قالیباف ـ مدیریت شهری «بهتنهایی» این تعداد اتوبوس را که در دوره فعلی خریداری شده، به خدمت نگرفته بود. عمده اتوبوسهای قبلی با مساعدت دولت به ناوگان عمومی شهر اضافه شده بودند.
سخنگوی شهرداری تهران افزود: سال گذشته، میزان اتوبوسهایی که تمام اعتبار خریداری آنها فقط توسط مدیریت شهری پرداخت شده، از مرز ۱۵۰۰ دستگاه گذشت که رکوردی برای تمام تاریخ بلدیه است. البته در سال ۱۴۰۱، حدود ۱۷۰ دستگاه و در سال ۱۴۰۲، ۹۷ دستگاه اتوبوس جدید با مشارکت دولت تحویل شهرداری تهران شد.
وی در پاسخ به این سؤال که در سال جاری چه تعداد اتوبوس به ناوگان شهری افزوده میشود، اظهار کرد: در سال گذشته، از محل قراردادهای مستقیم شهرداری با تولیدکنندگان داخلی، حدود ۶۵۰ دستگاه اتوبوس جدید وارد ناوگان شد. به علاوه، ۱۹۰ دستگاه اتوبوس تمامبرقی با آلایندگی صفر نیز از کشور چین به دست ما رسید.
محمدخانی افزود: از محل قراردادهای داخلی، حدود ۴۵۰ دستگاه از تعهدات شرکت عقابافشان و ۳۰۰ دستگاه از محل قرارداد با شرکت اِسنا باقی مانده است که امیدواریم هرچه سریعتر عملیاتی شده و وارد چرخه خدمت شود. همچنین به ورود دستکم ۵۰۰ دستگاه دیگر از اتوبوسهای برقی چینی به خیابانهای تهران امیدواریم.
سخنگوی شهرداری تهران درباره آخرین وضعیت خرید اتوبوسهای ۱۸ متری BRT نیز گفت: با پیگیریهای ریاست محترم شورا و همراهی یک شرکت واردکننده داخلی، در تلاش هستیم تا دستکم ۴۰۰ دستگاه اتوبوس جدید ۱۸ متری از چین تأمین کنیم. امیدواریم اولین مرحله از این قرارداد تابستان امسال وارد خیابانهای پایتخت شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با ایفای کامل تعهدات شرکتهای تولیدکننده داخلی و رفع مشکلات در تجارت جهانی، با کاهش ریسکهای سیاسی و تعدیل قیمت ارز، حدود ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس جدیدِ برنامهریزیشده وارد ناوگان حملونقل عمومی تهران شود.
انتهای پیام/؛
بدون نظر!